Хидратиращи терапии

Хидратиращи терапии

Хидратиращи терапии са подходящи за всеки тип кожа и са особено подходящи за суха и уморена кожа. При сухата кожа хидратацията и подхранването са жизнено важни. Тя е по-застрашена от преждевременно появяване на бръчки, тъй като липсва достатъчно хидратация.

Нормалната кожа е истинско съкровище за жените, които я имат, но тя също трябва да се обгрижва внимателно. Хидратацията и ежемесечното почистване също е необходима и трябва да се превърне в рутина. Така кожата ви може да запази своите качества дълги години.

Като цяло кожата ни е безценна по редица причини и не трябва да се приема като даденост, а да се отнасяме към нея с много внимание.

Терапията за суха и уморена кожа включва продукти, които целят хидратация в дълбочина. Като интензивен курс се правят 6 терапии  – по 2 на седмица. След това като поддържаща терапия по 2 терапии на месец.

Стъпките, които следвам при хидратиращите терапии са няколко и естествено първо се започва с почистването на кожата с мляко и тонизиране с копринен тоник.

Пилинг – като основна стъпка за почистване горният мъртъв слой на кожата. Премахване на замърсяванията и най-важното – стимулираме регенерацията.

Тук, ако се налага правя мануално почистване на лицето при широки пори или други несъвършенства.

Стъпка три е една от най-приятните в разкрасителните терапии – моделиращ масаж с крем Витаминозна бомба. Наричам го така, защото съдържа богат набор от витамини, които са мощни антиоксиданти и предотвратяват появата на бръчки. В същото време постигаме максимална хидратация.

Стъпка четири е вълшебен Хиалуронов серум, който прилагам с ултразвук за пълното му усвояване в дълбочина в кожата. Този серум гарантира дълготрайна хидратация. Също така съдържа колаген, който има и антиейдж ефект.

Стъпка пет е Хидратираща маска „Воден магнит“, която освен хидратация – успокоява кожата. Особено подходяща за дехидратирана и изморена кожа. Осигурява ви трайна хидратация в следващите 48 часа.

За финиш – естествено имаме крам 6 в 1-  с UV защита, антиейдж и лифтинг ефект, хидратация, регенерира, заглажда фините бръчки, укрепва еластичността на кожата.